Kako radi Blog.hr?

Koliko zarađuju kafići?

Ministar Slavko Linić izjavio je da kafići imaju prosječan dnevni promet dohodak od 95kn, što je, između ostaloga, samo jedan od simptomatičnih razloga za uvođenje fiskalizacije u prometu gotovinom. Komentari na forumima i društvenim mrežama su uglavnom podijeljeni između visoke politike koja je ‘više korumpirana’ od malog poduzetništva koje poreznom evazijom pokušava sastaviti kraj s krajem. Između dvije vatre se nalaze obični smrtnici, uglavnom pasionirani uživatelji kave koje će možda zanimati koliko stvarno prometa generira njihov omiljeni kafić :)

Izračunajte dnevni promet u vašem kafiću

  1. Upišite broj stolova (1 stol = 4 mjesta)
  2. Unesite radno vrijeme (npr. 8–22)
  3. Navedite cijenu artikla (kn)
  4. Upišite prosječno vrijeme konzumacije (min)

Disklejmer

I sami ste svjesni da Linićevih 95kn nikako ne drže vodu, dijelom zbog statističke pogreške*, dijelom zbog senzacionalističke i huškačke politike medijâ koji prate uvođenje fiskalizacije. Ipak, rezultat kojeg dobijete može poslužiti samo za razbibrigu uz vaš omiljeni napitak – aplikacija je složena uz pretpostavku punog kapaciteta kafića u zadanom vremenu i nije moguće uračunati sve parametre dnevnih promjena u radu jednog ugostiteljskog objekta.

* Moguće je da neki kradu, ali razmjere utaje poreza možemo pouzdano znati tek mjesec–dva nakon što Porezna uprava objavi rezultate fiskalizacije.

  • Komentiraj
  • Upute +
  • URL stranice +
    • Ako želite navesti izvor, koristite ovaj HTML kôd:
  • Na vrh

Komentari

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.